Teluk Batik Pon Boleh


9/2013


Bosannya....Gini la kan, bila dah bosan baru nak lepak dekat sini. Selalu busy konon macam ada life. Yes. konon jer padahal hmmmmmmmmm hmmm hmmm malas cakap. Baidewei aku tengah taip entry ni sambil mata nak tertutup ni sebab mengantuk nauzubillah dengan cuaca yang sejuk baru lepas hujan..ahhh bestnya kalau dapat tidur weh bestnya! Kalau tak tidur pon pepetang cenggini kalau dapat pisang goreng panas bersama teh tarik panas alahkah indahnya donia, kalau ada lempeng pisang inti kelapa pon ya Allah sorga-nya-ku-rasa *nanes*.....


Okaylah meh sini aku nak cerita satu cerita yang tak best tapi kessah pulak kan best ke tak best ke aku tetap nak cerita. Pedulik kekeke, Alkisahnya aku dengan bebudak Pertina (persatuan tingkatan enam) baru lepas jalani satu kem Pengajian Am dekat Teluk Batik. Tahun sebelum sebelum ni every year Pertina memang akan pergi Parliament but this year takda pergi, me so sad kot tak dapat tengok kot kot ada orang baling kerusi ke kan, baling kasut haaa engkau! muahaha. Best tengok orang gaduh dekat parliament ni. Tu jer tujuan dia senanya, k diam. Tapi sedih kot Pertina tahun ni macam hampeh hambar taknak kalah kau, baju persatuan dia dah nak akhir tahun baru dapat which is minggu lepas. Padahal dari awal tahun dulu dok ambil nama la buat design la, Hek. Aku nak beli pon rasa macam 'ermm nak beli ke tak eh'. Sebab dah nak akhir tahun, nak pakai berapa kali je ni, dah la harga RM23 isk! (bekira gila engko ni suria) takkan kat luar sekolah pon nak pakai? orang buta fesyen jer pakai kat luar sekolah okay. Kakakaka macam la aku ni celik berfesyen sangat padahal kasut crocs besar gedabak abah aku punya aku bedal pergi bank, like wattahell orang pandang semacam je ni? bhahaha! 


Tapi takpa la kan, at least ada juga aktiviti outdoor untuk f6 tahun ni. Teluk Batik pon Teluk Batik la. Tapi yang sedihnya (APESAL BANYAK SGT COMPLAINT KAU NIH! Diammah).....ok start balik, amat menyedihkan jugak senanya.....keadaan dewan dekat resort tu, alahai sebak la nak cerita wei.....sebak. Nama kemain Golden Bay Resort tapi rupanya-rupanya indah nama dari rupa engko, keciwa ku keciwa uhuks uhuks. Menitik air mata masa memula masuk dewan tu kah kah kah, i was like 'laaa ini kewww dewan itewww?hmm'. Malas nak cerita lelebih pasal dewan dia, karang ada kata aku tak reti besyukur pulak pehtu nak bandingkan dengan negara Africa yang tak dapat pendidikan sempurna macam dekat Malaysia. Hmm mmm Lulz.



Soooooo kiteorang sampai dekat resort tu kira-kira jam 10 pagi habis pukul 12. After that terus pergi tepi pantai yawwww. BBQ yawwww (makanan lain pon ada sumpah banyak gila). Cool gila lepas habis kem pengajian Am tu terus lepak tepi pantai sambil makan berkelah dengan they ols. Penuh ruang tikar bekelah kiteorang dengan pinggan makanan minuman bagai, walaweh!


Burrrppppppppp! Alhamdulillah hihihi ;)







Tapi macam tak sah jer kan kalau dah ada aktiviti macam ni tapi tak begambor. Mustahil mustahil. Tambah lagi budak kelas aku, jangan main main. Pantang nampak camera semua nak inteprem! Aku yang dulu tak suka begambar pon dah bejangkit penyakit camwhore ni, sejak masuk f6 ni makin menjadi jadi. Muahahaha!








"wei bosan la asyik gaya sama jer, tunjuk gigi sikit!" Arahku kepada makwe makwe.



Budak budak tengah beli ice cream. Cantik kan pantai dia? :)


Eh rasa macam nak bekawad je kat muka uols tau....






























Cakap je pergi kem pengajian am tapi macam huha huha je yang lebih tau :( ni semua budak kelas punya pasal suka buat kelakar, nak nak bila dalam bus tapi rasa macam dekat zoo siaaa. Boleh gila kalau duduk dalam bus tu lelama sebab dierang whahaha. Boleh jer nak naik kereta cikgu tapi taknak lah, naik bas dengan bebudak kelas lagi syok kot. Boleh bising bising hehe! Last aku naik bas rasanya 2 tahun lepas kot  jadi disebabkan ni tahun akhir untuk zaman persekolahan aku, aku nak rasa la buat kali terakhirnya naik bas dengan classmates weh. Sebak pulak tetibe, haih. Tapi Bas Mara Liner jerrrrrrr, lol.







Makwe kevin, Makwe spek & Makwe ganaih (kakaka!)








P ciom S: Hobi aku sekarang ni adalah stalk perempuan cantik. Jaga-jaga adik manis di alam maya, abang datang ni. BHAHAHA


5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

فاتن الصاوى said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

فاتن الصاوى said...



توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

فاتن الصاوى said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء


شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة رش دفان بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام

فاتن الصاوى said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر